NHMB software | ChatGPT is jouw digitale assistent in Odoo V17

Odoo en ChatGPT: slimme samenwerking voor bedrijfsbeheer

Ontdek hoe deze slimme samenwerking jouw bedrijf naar nieuwe hoogten brengt

ChatGPT: digitale assistent Odoo V17

Wellicht heb je al eens met ChatGPT gewerkt, die handige tool die menselijke teksten begrijpt en deze ook zo goed mogelijk genereert op basis van de verstrekte informatie. Of je nu algemene kennis opdoet of specifieke taken uitvoert, ChatGPT is veelzijdig en kan je helpen bij het kiezen van een richting en het formuleren van een opzet voor de taak die je wil uitvoeren. Stel je voor hoe handig het zou zijn als deze AI-tool is ingebouwd in je ERP & CRM bedrijfssoftwaresysteem. Dan heb je een eigen digitale assistent.

Goed nieuws! In de meest recente Odoo-versie, nummer zeventien, kan dat! Hier is ChatGPT standaard geïntegreerd en ondersteunt het je bij diverse taken. Laten we in deze blog dieper ingaan op deze toevoeging en ontdekken welke mogelijkheden het met zich meebrengt.

Gevaren van ChatGPT OpenAI 

Nu vraag je je misschien af waarom het zo goed is dat ChatGPT is ingebouwd in Odoo, als je de tool ook gewoon gratis via OpenAI online kunt gebruiken? Het openbaar gebruik maken van AI tools, zoals ChatGPT, kan gevaren en overwegingen met zich meebrengen. Een punt van zorg is dat ChatGPT mogelijk moeite heeft met het begrijpen van de volledige context, wat kan leiden tot onnauwkeurige of zelfs foutieve antwoorden. Ja, echt, foutieve antwoorden zijn nog aan de orde van de dag.

Reden genoeg dus om de output niet klakkeloos over te nemen, waar Niels andere ondernemers voor waarschuwt in de laatste oplage van RAN Business (december 2023). Onze blog hierover + link naar de online weergave van het artikel vind je hier.

Naast onnauwkeurigheid zijn privacy en beveiliging hedendaags nogal belangrijke overwegingen, vooral bij het verwerken van gevoelige bedrijfsinformatie. De gratis versie van OpenAI ChatGPT benutten, maakt alle ingevoerde gegevens toegankelijk voor de verstrekkende partij, en mogelijk ook voor hun partners. Daarbij leert het systeem van jouw input en kan het deze ook elders inzetten. Als je niet oppast komt de innovatieve uitkomst van jouw geniale, creatieve sessie met de AI, terecht bij een concurrent. Dat wil je voorkomen waarschijnlijk.

Daarnaast bieden bijvoorbeeld het gebrek aan emotionele intelligentie mogelijke uitdagingen, welke je liever wilt vermijden wanneer je een persoonlijk bericht aan het schrijven bent en hoopt dit 'even' te doen met behulp van de AI bot.

De mogelijkheden van ChatGPT in Odoo V17 

In de nieuwste versie, Odoo V17, wordt het gevestigde ERP/CRM-systeem naar een hoger niveau getild met de integratie van je eigen ChatGPT AI. Deze innovatie brengt aanzienlijke voordelen met zich mee voor jouw bedrijf. Allereerst biedt het een verbeterde controle over je gegevens, waardoor je nauwkeuriger en efficiënter kunt werken. Door ChatGPT te integreren, krijg je de mogelijkheid om de functionaliteit aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw onderneming. Dit op maat gemaakte aspect opent de deur naar een meer gepersonaliseerde en effectieve communicatie, zowel intern als extern. 

Met deze nieuwe mogelijkheid kun je ook profiteren van geavanceerde automatisering in je communicatieprocessen. ChatGPT kan worden ingezet voor taken zoals klantenservice, het beantwoorden van veelgestelde vragen en zelfs het assisteren bij interne communicatie. Dit resulteert niet alleen in tijdsbesparing, maar ook in een verbeterde klantervaring en een meer gestroomlijnde bedrijfsvoering.  

Bovendien biedt de integratie van ChatGPT in Odoo V17 een meer flexibele benadering van gegevensanalyse. Het systeem kan nu complexe conversaties begrijpen en interpreteren, waardoor het gemakkelijker wordt om waardevolle inzichten te verkrijgen uit interacties met klanten en medewerkers. Dit stelt je in staat om besluitvorming te verbeteren en strategieën te ontwikkelen op basis van een dieper begrip van de behoeften en verwachtingen van alle belanghebbenden. In zijn geheel gezien opent de integratie van ChatGPT in Odoo V17 een wereld van mogelijkheden voor bedrijven die streven naar efficiëntie, personalisatie en geoptimaliseerde communicatie. Het is niet alleen een update van software; het is een stap in de richting van een meer intelligente en responsieve bedrijfsvoering.

Bovenal is het geïntegreerd in jouw eigen Odoo omgeving, oftewel enkel in jouw database. Dat maakt het veilig in gebruik, de data blijft namelijk van jou en wordt niet gedeeld met OpenAI en haar partners. 

Functionaliteiten van de geïntegreerde ChatGPT toepassing in Odoo 

Met de geïntegreerde ChatGPT-functionaliteit binnen Odoo ben je verzekerd van een grote verandering in interne communicatie via de interne Chat module. Medewerkers kunnen soepel met elkaar communiceren, wat de samenwerking binnen het bedrijf aanzienlijk verbetert. Daarnaast biedt ChatGPT de mogelijkheid tot interactie met data; medewerkers kunnen specifieke vragen stellen over gegevens in hun database en ontvangen snel, gericht en accuraat antwoord, waardoor de besluitvorming wordt versneld.

Op het gebied van offertegeneratie wordt ChatGPT een waardevolle ondersteuning. Het model helpt bij het opstellen van overtuigende offertes, waarbij niet alleen informatieve, maar ook converterende teksten worden gegenereerd. Daarnaast opent ChatGPT nieuwe deuren voor contentcreatie, of het nu gaat om marketingmateriaal, productteksten of bedrijfscommunicatie. Het model genereert snel en efficiënt hoogwaardige content.

In de Project module wordt ChatGPT een waardevolle assistent voor het managen van je projecten. Het model kan taken en actiepunten uitwerken, waardoor projectmanagement efficiënter wordt. Bovendien biedt ChatGPT ondersteuning binnen de Website module, waar het helpt bij het vormgeven van pagina's. Door eenvoudig steekwoorden in te voeren, suggereert het model ideeën voor de vormgeving van je webpagina's.

Zo integreert Odoo's ChatGPT functionaliteit soepel in verschillende modules, waardoor diverse bedrijfsprocessen makkelijker en daarmee effectiever verlopen.


Meer weten over Odoo en ChatGPT of AI als geheel? Neem gerust contact op, we beantwoorden met plezier al je vragen!